Skip to content
Menu

Algemene Voorwaarden

Artikel 1. Definities

1.1 Meet Sleep Shoot, gevestigd te Noordwijk, KvK-nummer 82647836, wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als verhuurder.

1.2 De wederpartij wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als huurder.

1.3 Met de overeenkomst wordt bedoeld de overeenkomst van de opdracht op grond waarvan verhuurder tegen betaling een ruimte beschikbaar stelt aan huurder en waarbij de algemene voorwaarden van toepassing zijn verklaard.


Artikel 2 Toepasselijkheid algemene Voorwaarden

2.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op al het aanbod, werkzaamheden, overeenkomsten en levering van diensten door of namens verhuurder waarop zij deze voorwaarden van toepassing heeft verklaard, voor zover van deze voorwaarden niet uitdrukkelijk en schriftelijk is afgeweken.

2.2 De voorwaarden zijn eveneens van toepassing op handelingen van de door verhuurder in het kader van de opdracht ingeschakelde derden.

2.3 Van toepassing is steeds de laatst toegezonden versie van deze algemene voorwaarden. Verhuurder is gerechtigd de algemene voorwaarden eenzijdig te wijzigen indien zij dit nodig acht. In een dergelijk geval zal zij een nieuwe versie van de algemene voorwaarden toezenden. Indien de nieuwe versie een ingrijpende wijziging bevat die nadelige gevolgen heeft voor huurder, heeft de huurder het recht om de overeenkomst te ontbinden.

2.4 De toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van de huurder wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

2.5 Indien één of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of gedeeltelijk nietig zijn of vernietigd mochten worden, dan blijft het overige in deze algemene voorwaarden bepaalde volledig van toepassing.


Artikel 3 Aanbod

3.1 Een aanbod vervalt na 14 kalenderdagen.

3.2 Verhuurder kan niet aan haar aanbod worden gehouden indien de huurder redelijkerwijs kon begrijpen dat het aanbod, of een onderdeel daarvan, een kennelijke vergissing of verschrijving bevat.

3.3 Een aanbod geldt niet automatisch voor vervolgopdrachten.

3.4 Een boeking is pas definitief na ontvangst van een reserveringsbevestiging.


Artikel 4 Tarieven en betalingen

4.1 De overeenkomst wordt aangegaan voor bepaalde tijd, tenzij uit de aard van de overeenkomst anders voortvloeit of indien partijen uitdrukkelijk en schriftelijk anders overeenkomen.

4.2 Huurtarieven zijn exclusief btw en inclusief gebruik van gas, water en elektra.

4.3 Met acceptatie van het aanbod ontstaat de verplichting tot betaling. Er kan geen optie op een datum worden geplaatst. Een datum is pas definitief gereserveerd na volledige betaling.

4.4 Indien er meer tijd is gewenst dan vooraf overeengekomen, dient huurder uren bij te boeken. Dit is enkel mogelijk wanneer er niet reeds een andere reservering is gemaakt voor het extra gewenste tijdsbestek. Verhuurder kan niet garanderen dat gebruik kan worden gemaakt van de ruimte buiten het in eerste instantie gereserveerde moment.

4.5 De bij het aangaan van de overeenkomst overeengekomen tarieven zijn gebaseerd op het op dat moment gehanteerde prijspeil. Verhuurder heeft het recht de vergoedingen op enig moment, wanneer gewijzigde omstandigheden dit verlangen, aan te passen. Aangepaste tarieven worden zo spoedig mogelijk medegedeeld aan de huurder. Tarieven zullen niet worden aangepast voor lopende overeenkomsten.

4.6 Een boeking dient direct bij boeking te worden betaald, tenzij anders overeengekomen.

4.7 Indien de huurder in gebreke of in verzuim is in de nakoming van zijn verplichtingen, komen alle redelijke kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte voor rekening van de huurder.


Artikel 5 Verplichtingen huurder

5.1 Huurder stelt alle informatie die voor de uitvoering van de opdracht relevant is tijdig beschikbaar aan verhuurder.

5.2 Huurder staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de ter beschikking gestelde gegevens, ook indien deze van derden afkomstig zijn. Verhuurder zal de gegevens vertrouwelijk behandelen.

5.3 Huurder vrijwaart verhuurder voor elke schade die voortvloeit uit het niet voldoen aan het in het eerste lid van dit artikel gestelde.

5.4 Huurder is gehouden zich aan de geldende huisregels te houden.


Artikel 6 Uitvoering van de overeenkomst

6.1 Verhuurder voert opdracht naar beste inzicht en vermogen uit. Verhuurder is niet aansprakelijk voor het niet bereiken van het resultaat dat huurder beoogde.

6.2 Er is geen lift aanwezig in de studio, waardoor de studio niet rolstoeltoegankelijk is. Daarnaast is er geen deurbel aanwezig.

6.3 In de ruimte zijn groepen met een maximum van 10 personen toegestaan, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

6.4 Sleutels voor toegang tot het pand zullen enkel aan de huurder worden verschaft. Het is huurder verboden deze sleutels aan derden te verstrekken. Sleutels dienen direct na het gehuurde tijdslot te worden ingeleverd op de daartoe overeengekomen wijze.

6.5 Huurder is zelf verantwoordelijk voor ontvangst van gasten waar tijdens het tijdslot mee worden gewerkt. Verhuurder zal enkel aanwezig zijn aan het begin en einde van het tijdslot, tenzij anders overeengekomen.

6.6 In het aanbod is vermeld welke items aanwezig zijn op locatie en voor welke items huurder zelf zorg dient te dragen.

6.7 Koffie en thee zitten bij de huurprijs inbegrepen. Indien huurder catering wenst af te nemen, is dit enkel mogelijk in overleg met verhuurder.

6.8 Het is verboden brandgevaarlijke zaken, (vuur)wapens, huisdieren of artikelen die kunnen leiden tot schade of vervuiling van de ruimte te gebruiken. Tevens is roken in en rond het pand niet toegestaan.

6.9 Het is niet toegestaan in de ruimte seksuele handelingen te verrichten.

6.10 Huurder dient na het tijdslot zorg te dragen voor het schoon achterlaten van de ruimte, op dezelfde manier als dat de ruimte is opgeleverd. Indien de ruimte niet schoon wordt achtergelaten is verhuurder gerechtigd schoonmaakkosten door te berekenen aan huurder.

6.11 Huurder dient bij het verlaten van de ruimte alle deuren, inclusief de nooduitgang, te sluiten.

6.12 Indien in strijd met dit artikel wordt gehandeld is verhuurder gerechtigd een boete ter hoogte van de huurkosten in rekening te brengen, tenzij de kosten die gepaard gaan met de overtreding dit bedrag overschrijden.


Artikel 7 Reservering

7.1 Een reservering dient minstens 12 uur voor het gewenste tijdslot te worden geplaatst.

7.2 Huurder huurt de ruimte voor een vooraf overeengekomen periode van 2 uur, 4 uur of 8 uur.

7.3 Huurder dient bij het kiezen van een tijdslot rekening te houden met gewenste voorbereiding en uitloop in geval van een eventuele volgende boeking. Bij uitloop is verhuurder gerechtigd meerkosten in rekening te brengen. De uitloop start direct na het einde van het geboekte tijdslot en meerkosten zullen worden berekend in tijdsblokken van 30 minuten.


Artikel 8 Pakketten

8.1 Pakketten dienen geheel vooraf te worden betaald en zijn tot een jaar na aankoop geldig. Na deze periode komen niet gebruikte uren te vervallen zonder restitutie van het reeds betaalde bedrag.

8.2 Het is de eigen verantwoordelijkheid van huurder tijdig de gewenste datum te boeken. Indien de gewenste datum niet meer beschikbaar is, geeft dit geen recht op restitutie van het aangeschafte pakket.

8.3 Wanneer een pakket wordt aangeschaft voor een bepaald aantal uur, bijvoorbeeld het pakket van 5×8 uur, is het niet mogelijk deze 8 uur op te delen in verschillende kleinere boekingen.

8.4 Pakketten zijn enkel in te wisselen met gebruik van de naamsgebonden kortingscode in het boekingssysteem. Uren binnen een pakket zijn niet overdraagbaar. Er kan niet onder een andere naam worden geboekt.


Artikel 9 Annulering en overmacht

9.1 Verhuurder heeft het recht een boeking te weigeren.

9.2 Verhuurder is bevoegd om de overeenkomst te beëindigen wanneer nieuwe feiten of omstandigheden ontstaan, waardoor er sprake is van een verstoring van de vertrouwensrelatie. Verhuurder is in een dergelijk geval niet gehouden tot een schadevergoeding.

9.3 Wanneer onvoorziene omstandigheden zich voordoen en verhuurder hierdoor verhinderd is de opdracht uit te voeren, kan verhuurder de overeenkomst onderbreken of verplaatsen. Van onvoorziene omstandigheden is onder meer sprake in geval van omstandigheden die zich voordoen met betrekking tot materialen of de ruimte, welke voor een behoorlijke uitvoering van de overeenkomst nodig zijn.

9.4 Indien verhuurder verhinderd is de opdracht uit te voeren, zal zij zich inspannen om de werkzaamheden te verplaatsen naar een ander moment. Indien dit niet mogelijk is, heeft huurder recht op ontbinding van de overeenkomst.

9.5 Indien huurder de boeking binnen 7 kalenderdagen voor het overeengekomen tijdslot wenst te annuleren is verhuurder gerechtigd 50% van de oorspronkelijke boekingskosten door te berekenen. Bij annulering van de oorspronkelijke reservering binnen 72 uur wordt 75% van de oorspronkelijke boekingskosten doorberekend.

9.6 Huurder kan een boeking tot 7 kalenderdagen voorafgaand aan het geboekte tijdslot eenmaal kosteloos verzetten. Indien de boeking binnen 7 kalenderdagen wordt verzet, wordt 50% van de oorspronkelijke prijs in rekening gebracht, bovenop de boekingskosten voor de verplaatste datum. In het geval de boeking binnen 72 uur wordt verzet, wordt dit percentage 75%.

9.7 In geval van overmacht kunnen partijen de overeenkomst onderbreken of verplaatsen. Van overmacht is onder meer sprake indien de overeenkomst, al dan niet tijdelijk, niet uitgevoerd kan worden door omstandigheden waar partijen redelijkerwijs geen invloed op uit kunnen oefenen. Gedacht kan worden aan ziekenhuisopnames, ongevallen, brand, een pandemie of overheidsmaatregelen.

9.8 In geval van een b2c-overeenkomst kan huurder niet verplicht worden de overeenkomst te verplaatsen. De verplichtingen voortvloeiend uit de overeenkomst worden opgeschort, zolang partijen niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Wanneer deze situatie zich voordoet, zoeken partijen samen naar een oplossing. Wanneer de situatie voortduurt zonder een passende oplossing, hebben partijen het recht om de overeenkomst te ontbinden zonder ongedaanmaking. De tot dan toe gemaakte kosten en gewerkte uren worden opeisbaar.

9.9 In het geval van een b2b-overeenkomst zijn partijen gehouden de werkzaamheden te verplaatsen. De betalingsverplichting blijft in stand, tenzij dit anders is overeengekomen.

9.10 Indien huurder de overeenkomst wil verplaatsen wegens een pandemie, maar de overheidsmaatregelen voortzetting van de overeenkomst, al dan niet in aangepaste vorm, niet onmogelijk maken, is verhuurder gerechtigd de kosten die samengaan met de verplaatsing in rekening te brengen.

9.11 Verhuurder is niet verantwoordelijk voor het hebben van voldoende daglicht in de studio. Indien er tijdens een boeking sprake is van slecht weer, waardoor het licht minder is dan verwacht, is dit geen reden voor annulering of een vorm van compensatie. De huurder is te allen tijde eindverantwoordelijke voor het meenemen van bijvoorbeeld extra apparatuur.


Artikel 10 Aansprakelijkheid schade

10.1 Verhuurder is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit deze overeenkomst, tenzij de schade opzettelijk of met grove schuld is veroorzaakt.

10.2 Verhuurder is niet aansprakelijk voor schade ontstaan doordat zij is uitgegaan van door of namens huurder verstrekte onjuiste of onvolledige gegevens.

10.3 Verhuurder is niet verantwoordelijk voor daden en handelingen, daarmee inbegrepen vertragingen, die door leveranciers zijn veroorzaakt.

10.4 Verhuurder kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het niet functioneren van apparatuur of netwerkverbindingen.

10.5 Huurder is zelf verantwoordelijk voor overschrijding van het overeengekomen tijdsbestek.

10.6 Huurder is volledig verantwoordelijk voor het gedrag van de gasten betrokken bij de overeenkomst.

10.7 Huurder is gehouden over een geldige WA verzekering te beschikken.

10.8 Indien huurder schade toebrengt aan materiaal is deze gehouden de vervangingswaarde te vergoeden. Verhuurder is tevens gerechtigd de gederfde inkomsten in rekening te brengen. Voor het verplaatsen van het schuifbare element in de studio, dient huurder de richtlijnen te hanteren. Er mag enkel met de deuren worden geschoven, wanneer de deuren dicht zijn. Eventuele schade die ontstaat door het niet naleven van deze richtlijnen, komt voor rekening van huurder.

10.9 In het geval dat verhuurder een schadevergoeding verschuldigd is aan huurder voor het veroorzaken van directe schade bedraagt de schade niet meer dan het bedrag dat door de aansprakelijkheidsverzekering wordt uitgekeerd, of wanneer uitkering uitblijft tweemaal het bedrag dat door verhuurder aan huurder in rekening is gebracht, tenzij redelijkheid en billijkheid anders vergt.

10.10 Huurder vrijwaart verhuurder tegen alle aanspraken van derden die verband houden met de door verhuurder geleverde diensten.


Artikel 11 Intellectueel eigendom

11.1 De intellectuele eigendomsrechten op de door verhuurder aan huurder ter beschikking gestelde materialen en informatie berusten bij verhuurder. Het is huurder nadrukkelijk niet toegestaan het materiaal en verstrekte documentatie en informatie te verveelvoudigen, openbaar te maken of aan derden beschikbaar te stellen zonder voorafgaande toestemming.

11.2 Met het aangaan van de overeenkomst geeft huurder verhuurder toestemming om beeldmateriaal en merknamen te gebruiken voor portfolio, eigen website, advertenties, social media, tijdschriftartikelen, drukwerk, beursmateriaal en demonstratie materiaal, tenzij vooraf uitdrukkelijk bezwaar wordt gemaakt. Indien er persoonsgegevens zichtbaar zijn op dit materiaal zal worden gewerkt met een toestemmingsformulier.


Artikel 12 Bijzondere bepalingen

12.1 Beide partijen zijn gehouden tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst hebben verkregen.

12.2 Verhuurder is gehouden huurders of gasten die zich niet aan de huisregels houden of hinder opleveren, uit te sluiten van het pand.

12.3 Onder hinder wordt onder andere verstaan geluidsoverlast. Huurder dient te allen tijde rekening te houden met de omgeving.


Artikel 13 Klachten

13.1 Huurder is verplicht om klachten over facturen en/of de geleverde diensten binnen 7 kalenderdagen na het ontstaan van de klacht schriftelijk en gemotiveerd kenbaar te maken aan verhuurder.

13.2 Het indienen van een klacht schort de betalingsverplichting niet op.


Artikel 14 Geschillenbeslechting

14.1 Op deze algemene voorwaarden is het Nederlands recht van toepassing.

14.2 Partijen zullen enkel een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen een geschil in onderling overleg te beslechten.

14.3 Alle geschillen zullen worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement